Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

  1. Η Δημοκρατία εκφράζεται από την πραγματική αντιπροσώπευση των πολιτών και συνεπώς το πρώτο που θα πρέπει να γίνει να αλλάξει ο ληστρικός εκλογικός νόμος και να ψηφιστεί η απλή αναλογική, παίρνοντας το κάθε κόμμα τον πραγματικό αριθμό των βουλευτών-εκπροσώπων που αντιστοιχεί στα ποσοστά του.
  1. Να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών σε 200 από 300 που είναι σήμερα.  Στην Ελλάδα αντιστοιχεί ένας βουλευτής σε 37.000 κατοίκους, όταν στην Γερμανία, Ολλανδία και Αγγλία οι αναλογίες είναι 133.000 110.000 και 95.000 αντίστοιχα.
  1. Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Να μπουν φυλακή, όλοι όσοι έφεραν τη χώρα σε αυτό το χάλι.
  1. Όχι πάνω από 2 θητείες στο βουλευτικό αξίωμα.
  1. Κατάργηση του σταυρού προτίμησης και εκλογή των βουλευτών από λίστα, αφού ούτως η άλλως έμμεσα ισχύει αυτό, δεδομένου ότι ο αρχηγός κόμματος αποφασίζει ποια άτομα θα μπουν στα ψηφοδέλτια, ενώ μπορεί να υπάρχουν αξιόλογα άτομα που μένουν εκτός γιατί δεν διαθέτουν τους μηχανισμούς.
  1. Όλοι οι υπάρχοντες βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων και όσοι εκλέχτηκαν παλαιότερα και στήριξαν κυβερνήσεις μετά την μεταπολίτευση που έφεραν τη χώρα μας στην χρεοκοπία, να μην ξαναεμφανιστούν στα κοινά και όπου μπορούν να καταλογιστούν ευθύνες να διωχθούν ποινικά.
  1. Αναλυτική έρευνα όλων των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών (βουλευτών, δημάρχων, νομαρχών, συμβούλων κ.λ.π.) και των δημοσίων υπαλλήλων που όλη η κοινωνία γνωρίζει ότι μέσα από διάφορες θέσεις δωροδοκήθηκαν (π.χ. εφοριακοί, τελωνιακοί, εργαζόμενοι σε πολεοδομίες, κ.λ.π.)  ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Αν οι παραπάνω υπάλληλοι έκαναν τίμια την δουλειά τους θα είχαν μπει στα ταμεία του κράτους πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.
  1. Δρακόντειες ποινές σε όποιον βουλευτή ή Δημόσιο υπάλληλο προσπαθήσει να καταχραστεί έστω και ένα ευρώ λόγω της θέσης που κατέχει. (Δήμευση περιουσίας, φυλάκιση, απόλυση κ.λ.π.).
  1. Έλεγχος από εισαγγελέα όλων των προμηθειών που έγιναν τα τελευταία χρόνια σε Δημόσιο και Δήμους, Νομαρχίες και Δημόσιες Επιχειρήσεις, ώστε να καταλογιστούν ευθύνες. Με την χρηστή διαχείριση των προμηθειών του Δημοσίου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα μπορούν να εξοικονομηθούν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.
  1. Κατάργηση των προνομίων των συνδικαλιστών οι οποίοι έθρεψαν και στήριξαν όλο αυτό το σάπιο καθεστώς και οι οποίοι κατά κοινή ομολογία ανήκουν σε αυτούς που πληρώνονται καλά παίρνοντας συνδικαλιστικές άδειες χωρίς να προσφέρουν ουσιαστική εργασία, βγάζοντας μόνο ανακοινώσεις που δεν έχουν καμία αποδοχή.
  1. Αξιοκρατία παντού ώστε να έχει δυνατότητα πρόσβαση σε όλη την ιεραρχία και το παιδί του τελευταίου πολίτη που δεν έχει το γνωστό σε όλους μας μέσον.
  1. Δημοψηφίσματα για σοβαρά θέματα τύπου μνημονίου.
  1. Φορολογία των τραπεζών με συντελεστή 50%
  1. Άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση και επαναφορά των 14 μισθών σε όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους.
  1. Πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων που ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Οι Λειτουργοί του Κράτους μας είναι ανίκανοι διαχρονικός. Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να καταλάβει και ο ποιο ανίδεος, ότι οι πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους πλουτοκράτες είχε σαν αποτέλεσμα να βολευτούν στο δημόσιο και τις κρατικοδίαιτες ΔΕΚΟ όλοι όσοι είχαν αρκετά κεφάλαια για να φτιάξουν δουλειές για τους υπόλοιπους. Η Δανία του νότου το πρώτο που θα έκανε, θα ήταν να απολύσει από τις αγκάλες του δημοσίου όλους όσους έχουν περιουσιολόγιο πάνω από ένα ποσό. Το κάνανε;
    Αντιθέτως πέτυχαν τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα της κοινωνίας σύμφωνα με τον Γκάντι.
    1. Πλούτο χωρίς μόχθο
    2. Απόλαυση χωρίς συναίσθημα
    3. Εμπόριο χωρίς ήθος
    4. Γνώση χωρίς χαρακτήρα
    5. Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά
    6. Λατρεία χωρίς θυσία
    7. Πολιτική χωρίς αρχές
    Καλά που μας δουλεύουν όλοι οι Ευρωπαίοι, για το ότι ψηφίζουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν. Στην πραγματικότητα όμως με την ανοχή της κοινοβουλευτικής αριστεράς, φτιάξανε εκλογικό σύστημα, που αποκλείει κάθε καινοτόμα πολιτική και στις δημοτικές ακόμη, που ελπίζαμε πως θα είναι απλή αναλογική. Ποιος μπορεί να λάβει μέρος αν δεν στηρίζεται από τους διεφθαρμένους που μας έφεραν εδώ που είμαστε;
    Να απαιτήσουμε την απλή αναλογική με ευελιξία με ασφάλεια, Όχι άλλη αναβολή.
    Την δική μου χαμένη ζωή ποιος θα μου την δώσει πίσω;
    Δεν είμαστε αριστεροί η δεξιοί απλά φιλόκαλοι είμαστε και ζητάμε δικαιοσύνη, ισότητα, αλληλεγγύη, μη ξεφεύγουμε από βατούς στόχους. Οι Τεχνοκράτες των Βρυξελλών μας προτείνουν να ακολουθήσουμε το μοντέλο της Δανίας που είναι δοκιμασμένο και ταιριάζει στην Ελλάδα, εξάλλου στην ευελιξία με ασφάλεια η λήψη αποφάσεων γίνεται με την βοήθεια του διαδικτύου και την συμμετοχή όλων. Για το καλό μας πρέπει να βρούμε υποστηριχτές από τους λαούς που παραδέχονται ότι ευημερούν.
    Ας γίνουμε λοιπόν στα αλήθεια η Δανία του Νότου και ας βρούμε τελικώς τον μπούσουλα για μια καλλίτερη Ελληνική κοινωνία. Αυτά, οι πολιτικοί μας τα κρύβουν επιμελώς πατήστε στο google το ευελιξία με ασφάλεια και δείτε τι λένε στα επίσημα των Βρυξελλών. Η Πατρίδα μας έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται στο καλλίτερο οικόπεδο του πλανήτη. Μόνο στοχεύοντας με σύνεση και στα πλαίσια της παγκόσμιας αποδοχής θα πετύχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή