Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Πήρε θέση ο Γιώργος για τους Αγανακτισμένους


Θέση απέναντι στο κίνημα των Αγανακτισμένων πολιτών πήρε το πρωί της Τετάρτης για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός, την ώρα που οι μεγάλες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις εντείνουν τις κυβερνητικές ανησυχίες για τις αντιδράσεις των πολιτών στην οικονομική πολιτική.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά τα οποία δεν έχουν σύνορα.

“Θα έλεγα, μάλιστα, ότι οι νέοι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο, μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – του Facebook, του Twitter κ.λπ. – την κοινή τους μοίρα, τις κοινές τους ευαισθησίες”, ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι αυτό τους κάνει και πιο ανήσυχους, γιατί η παγκοσμιότητα των προβλημάτων κάνει και το πρόβλημα πολύ πιο δύσκολο, για να λυθεί.

“Και όσοι διαδηλώνουν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε τόσες πλατείες ανά τον κόσμο, απευθύνονται σε εθνικά συστήματα Δημοκρατίας, τα οποία σήμερα είναι αδύναμα, πολύ πιο αδύναμα από ό, τι παλαιά”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, στέλνοντας το προφανές μήνυμα ότι …δεν μπορούμε να αποφασίσουμε και πολλά από μόνοι μας.
Ο ίδιος τόνισε ότι “απαιτείται μια πιο δημοκρατική και ενημερωμένη διακυβέρνηση σε παγκόσμιο επίπεδο, που εγγυάται κανόνες, διαφάνεια, θα έλεγα, όμως, και καταπολέμηση της αδικίας, αλλά και μια ανθρώπινη αξιοποίηση της τεράστιας οικονομικής και τεχνολογικής δύναμης που έχουμε στα χέρια μας, προστατεύοντας και το περιβάλλον. Επίσης απαιτείται ριζική αναμόρφωση, και σε περιφερειακό, και σε εθνικό επίπεδο, του συστήματος δημοκρατικής διακυβέρνησης, που θα δίνει τη δυνατότητα στον ενημερωμένο πολίτη να δρα, να παίρνει πρωτοβουλίες και να αναλαμβάνει ευθύνες, μέσα σε ένα πλαίσιο κανόνων και αρχών δικαίου”.

Η σοβαρότητα που χαρακτηρίζει την προσέγγιση του πρωθυπουργού σαφώς απέχει από το στίγμα περί …μόδας των τεχνολογιών που είχε δώσει προ ημερών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος. Πόσο μάλλον που τις κυβερνητικές θέσεις έναντι των Αγανακτισμένων επανέλαβε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος θεωρεί ότι οι κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων είναι θεμιτές και εκφράζουν ρεύματα της κοινωνίας.

Ο ίδιος, πάντως, αποδοκίμασε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, τα χθεσινά συμβάντα με την …φυγάδευση των βουλευτών μέσω του Εθνικού Κήπου αναφέροντας ότι τέτοιες εντάσεις αμαυρώνουν την κίνηση των πολιτών που εκφράζουν αυθόρμητα τις διαμαρτυρίες τους.

Ερωτώμενος, δε, σχετικά με το περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Μίκη Θεοδωράκη, ο κ. Πεταλωτής, αφού εξήρε την προσφορά του στον πολιτισμό, επεσήμανε ότι οι απόψεις του δεν ταιριάζουν με εκείνες της κυβέρνησης, η οποία έχει αναλάβει να βγάλει την χώρα από την κρίση.

Πηγη: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου