Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Κύριοι πολιτικοί, φτύστε πια την καραμέλα περί ισοπέδωσης των θεσμών

Επειδή δεν ανέχομαι να υποτιμάται η νοημοσύνη μου, αισθάνομαι την ανάγκη να ανταπαντήσω, με αφορμή τις βαρύγδουπες δηλώσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών ομοίων του, που το μόνο που νομίζουν ότι μπορούν να καταλογίσουν στο μεγαλειώδες κίνημα των Αγανακτισμένων Ελλήνων και με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα με τους έγκλειστους βουλευτές και το προσωπικό της βουλής, είναι κατηγορίες περί ισοπέδωσης των θεσμών και της δημοκρατίας. Και η απάντηση μου είναι αυτή:


Όταν αποφασίζει η συλλογική συνείδηση να κτίσει κάτι από την αρχή, ότιδήποτε παλιο εξόγκωμα πρέπει να ισοπεδωθεί και να σκαφτεί το έδαφος σε βάθος, για να στηθούν γερά θεμέλια.
Κανένας από τους 300 δεν είναι αθώος! Είτε ανήκει στα δύο μονίμως συνδιαπλεκόμενα κόμματα της εξουσίας είτε όχι ...
Το ίδιο με το φονιά ευθύνεται κι αυτός που βλέπει το φόνο και σιωπά. Γιατί και η σιωπή εξαγοράζεται σιωπηλά.
Οι θεσμοί και η δημοκρατία δεν ισοπεδώνονται, όμως ο λαός έχει δικαίωμα να ισοπεδώσει τα πρόσωπα που αλαζονικά ισχυρίζονται ότι είναι εκφραστές αυτής της δημοκρατίας και των θεσμών της, ενώ παράλληλα υπογράφουν - εκ του ασφαλούς για τον εαυτό τους - εις βάρος των πολιτών, την καταδίκη της πατρίδας τους και ταυτόχρονα με αξιοζήλευτη υποκρισία προβάλλουν περήφανα στα υμέτερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δηλώνοντας τον πατριωτισμό τους και τον ..."λαϊκισμό" τους.
Όλα αυτά ισοπεδώνει ο λαός και όποιος μεταξύ υμών θεωρεί τον εαυτό του έντιμο, αδιάφθορο και υπεύθυνο θα πρέπει να επιστρατεύσει έστω και αργά όση ευθιξία του έχει απομείνει και να παραιτηθεί δηλώνοντας έτσι ξεκάθαρα τη θέση του και δείχνοντας ταυτόχρονα με αυτή του την κίνηση, τους διεφθαρμένους και ανέντιμους εναπομείναντες! .

Και μην ξεχνάτε. Εμείς σας εκλέξαμε!....


Μαρία Τρισελιώτη
1η Ιουνίου 2011

(Πρώτη δημοσίευση: http://www.facebook.com/note.php?note_id=10150195041188342)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου