Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Ραντεβού στην πλατεία Αριστοτέλους

 

Σε άτακτη υποχώρηση προέβη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η άρνησή του να παραχωρήσει στον Μίκη Θεοδωράκη την πλατεία Αριστοτέλους, προκειμένου να πραγματοποιήσει την ομιλία του, με αφορμή τον ξεσηκωμό του κινήματος των «Αγανακτισμένων».

Σε μια προσπάθεια να διασώσει τα προσχήματα, o κ. Μπουτάρης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και υποστήριξε ότι δεν απαγόρευσε τη συγκέντρωση και συμπλήρωσε: «Θα περίμενα από έναν άνθρωπο σαν τον Θεοδωράκη να σεβαστεί την ευταξία της Θεσσαλονίκης. Αν θέλει να πω ότι έκανα λάθος, να το πω, αλλά πιστεύω ότι δεν έκανα λάθος».

«Εδώ θα μείνουμε, δεν θα πάμε πουθενά»

Με αυτή τη φράση, ο Μίκης Θεοδωράκης απάντησε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τις 19:30 χθες στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο ίδιος, αφού κάθισε σε μια καρέκλα στο μέσο της πλατείας, χαρακτήρισε τον εαυτό του ως έναν από τους 10.000.000 συνιδιοκτήτες της Ελλάδας, ενώ καταφέρθηκε και εναντίον της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «βρίσκεται σε απόλυτο πανικό».

Την ίδια ώρα, ο κ. Μπουτάρης μάταια προσπαθούσε να βρει στο τηλέφωνο τον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη, προκειμένου να του δώσει εξηγήσεις. Ο Μίκης αρνήθηκε να του απαντήσει, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει πρώτα να του ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Σημειώνεται ότι η κόντρα των δύο ανδρών ξεκίνησε όταν ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε, με τη δικαιολογία της παρακώλυσης της κυκλοφορίας στο ιστορικό κέντρο της πόλης, να απαγορέψει στον Μίκη και τη «Σπίθα» να πραγματοποιήσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους.

Τα πνεύματα, μάλιστα οξύνθηκαν, όταν ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, έκανε λόγο για «νταηλίκι» από πλευράς του εθνικού μας μουσικοσυνθέτη: «Δεν θα περάσει το νταηλίκι του Θεοδωράκη, δεν πρόκειται να δώσουμε άδεια για να χρησιμοποιήσει την πλατεία».

Και συνέχισε, τονίζοντας ότι θα καλέσει τη Δημοτική Αστυνομία για να κόψει κλήση στον Μίκη για παράνομη κατάληψη της πλατείας.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της «Σπίθας» αλλά και η ομιλία του Μίκη θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου