Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Επί τάπητος η πώληση ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ

ΑΠΟ ΠΗΓΗ
http://www.sofokleousin.gr/archives/77308
Πέμπτη, 09 Ιουνίου 11 , 10:59

Κλείδωσε τελικά μετά από παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και επιχειρηματίες η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Το Reuters ισχυρίζεται ότι κατέχει από το βράδυ της Τετάρτης νέα λίστα η οποία διέρευσε από την πλευρά της τρόικα η οποία περιλαμβάνει το σχέδιο για αποκρατικοποιήσει των εταιριών σε όλο το ενεργειακό φάσμα.
Αν τελικά αυτό επιβεβαιώθεί τότε το Ελληνικό Δημόσιο θα αποχωρήσει σχεδόν ολοκληροτικά από τον κλάδο της ενέργειας. Σε πρώτη φάση αναμένεται η επιβεβαίωση ή διάψευση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή τον αρμόδιο υπουργό ενώ εν συνεχεία θα υπάρξουν και οι αντιδράσεις των εργαζομένων και των διοικήσεων των εταιριών.
Η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να φοβάται "ατνάρτικο" όπως αυτό του Γ. Ανωμερίτη στον ΟΛΠ.

Όπως προκύπτει από τον κατάλογο των προς αποκρατικοποίηση περιουσιακών στοιχείων που δημοσιεύεται στο παράρτημα της έκθεσης, η κυβέρνηση σκοπεύει να πωλήσει το 35,5% που κατέχει στην εταιρεία στο πρώτο τρίμηνο του 2012.
Προς χωριστή πώληση φαίνεται να οδεύουν και η ΔΕΠΑ με την ΔΕΣΦΑ. Σύμφωνα με τον κατάλογο, θα πωληθεί ποσοστό 55% της ΔΕΠΑ που θα εμπορεύεται και 31% του ΔΕΣΦΑ, που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής. Και οι δύο πωλήσεις σχεδιάζονται για το τελευταίο τρίμηνο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου