Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Γαλλική πατέντα ο αξίας 40.000 ευρώ o μεταλλικός φράχτης




Προέλευση Γαλλίας και προορισμός του οι καταστάσεις πολιορκίας...




Ο λόγος για τον φράχτη από μέταλλο και πλεξιγκλάς, που ξάφνιασε χθες τους διαδηλωτές στη Βουλή και λειτούργησε ως προστατευτικό παραπέτασμα για το Κοινοβούλιο και τις αστυνομικές δυνάμεις που το φρουρούσαν.



Έχει δοκιμαστεί σε μεγάλες διαδηλώσεις στη Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γένοβα το 2002, ο χαλύβδινος φράκτης αποκτήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ εδώ και περίπου 2 χρόνια, αλλά παρέμενε ως λύση «εκτάκτου ανάγκης» στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί.



Η Αστυνομία, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Έθνος, ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του μετά τα σοβαρά επεισόδια του Δεκεμβρίου 2008, για αυτό μετέβησαν στη Γαλλία δύο αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τις προδιαγραφές του.



Λίγο καιρό μετά αγοράστηκε από τα ΜΑΤ, μετά από πρόχειρο διαγωνισμό και σύμφωνα με πληροφορίες στοίχισε περίπου 40.000 ευρώ, 20.000 το κάθε κομμάτι.



Ο φράκτης αυτός, έχει κατασκευαστεί με συγκεκριμένες προδιαγραφές για να αντέχει σε πολύ μεγάλες πιέσεις. Συγκεκριμένα, αποτελείται από δύο κομμάτια ύψους 2.20 μ. και συνολικού μήκους 15 μέτρων, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους όταν στήνονται, ενώ μεταφέρονται αποσυναρμολογημένα με τρέιλερ, από φορτηγό της Αστυνομίας.



Ο φράχτης είναι η δεύτερη φορά που χρησιμοποιείται. Η πρώτη ήταν την προπερασμένη Κυριακή, στην τεράστια διαδήλωση έξω από τη Βουλή. Τότε οι αστυνομικές δυνάμεις τον είχαν στήσει στην οδό Ακαδημίας, για να εμποδίσουν τυχόν απόπειρα επίθεσης στη Βουλή από την πλευρά αυτή.



Την ίδια μέρα είχαν κατεβάσει στο κέντρο και είχαν σταθμεύσει στην οδό Ρηγίλλης και τη θωρακισμένη αύρα με το κανονάκι που πετάει νερό με φοβερή πίεση, την οποία αγοράσαμε από το Ισραήλ το 2004, αντί 380.000 ευρώ.


ΟΙ ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΟΙ


στις 12:29 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου