Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Λαοθάλασσα στα Προπύλαια και στο Σύνταγμα. 40.000 κόσμου στο κέντρο της Αθήνας! Τραγούδουσε ο Μίκης με τον κόσμο (videos)


Τι και αν είναι καθημερινή και εργάσιμη; Η Επανάσταση του κόσμου κατά του Μνημονίου και του πολιτικού κόσμου παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Οι μόνοι που δεν το έχουν καταλάβει είναι τα κυβερνοκάναλα και οι 300 βο(υ)λευτές. Άλλωστε δεν θέλουν να το καταλάβουν!

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ...
, η διαδήλωση των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα έγινε ένα με την εκδήλωση κατά του μνημονίου και το κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη που πραγματοποιήθηκε απόψε στα Προπύλαια

Πλήθος κόσμου κατηφόρισε την Πανεπιστημίου και κατέκλυσε τους γύρω δρόμους. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι από τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια είναι πολίτες που δεν συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων τις προηγούμενες ημέρες.

Η συμμετοχή του κόσμου στο κάλεσμα του Θεοδωράκη ήταν εντυπωσιακή και ουσιαστικά με το πήγαινε - έλα των πολιτών στην Πανεπιστημίου, η συγκέντρωση των Προπυλαίων και η συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα έχουν γίνει ένα.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος συμμετείχε στην ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν πανεπιστημιακοί, κάλεσε τους Έλληνες πολίτες σε επανάσταση κατά του Μνημονίου και της Τρόικας.

Με μια 20λεπτη ομιλία ο Μίκης Θεοδωράκης ξεσήκωσε ρίγη ενθουσιασμού στους περίπου 15.000 Αθηναίους που κατέκλεισαν τα Προπύλαια με σκοπό να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με αυτή του κορυφαίου Έλληνα μουσουργού και των καθηγητών πανεπιστημίου που ζήτησαν τον ξεσηκωμό του ελληνικού λαού απέναντι στη σκλαβιά του Μνημονίου.

Ο Μίκης Θεοδωράκης τραγουδώντας το «Ένα το χελιδόνι», είπε χαρακτηριστικά πως πρέπει και οι ζωντανοί να δώσουν το αίμα τους έτσι ώστε αυτή την ύστατη στιγμή να σώσουμε την πατρίδα από το επιχειρούμενο ξεπούλημα.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προχώρησε χωρίς την λαϊκή εντολή στην υπογραφή του Μνημονίου, πράξη την οποία ζήτησε από τον ίδιο τον λαό να ακυρώσει με την διαμαρτυρία του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αν μαζευτούμε 2 εκατ. Έλληνες και φυσήξουμε θα φύγουν από εδώ».

«Αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα», απάντησαν οι συγκεντρωμένοι στο κάλεσμα του Μίκη.

Ο κ Μίκης Θεοδωράκης κάλεσε τον ελληνικό λαό σε ένα λαϊκό ξεσηκωμό, ζητώντας μια ειρηνική επανάσταση που θα ανατρέψει το υπάρχον αρρωστημένο πολιτικό σύστημα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν παρέλειψε να χαιρετήσει το νεανικό σκίρτημα των αγανακτισμένων του Συντάγματος το οποίο χαρακτήρισε «γνήσια λαϊκή αντίδραση».

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ενώ συμμετέχουν και οι καθηγητές Γιώργος Κασιμάτης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νότης Μαριάς, Κώστας Μπέης και Κώστας Χρυσόγονος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου